Останні новини:

Концерн BMW обійшов Tesla і вперше очолив європейський рейтинг продажів електромобілів, – Bloomberg

Поділитися:

Минулого місяця компанія BMW AG випередила Tesla Inc. і вперше очолила європейський ринок електромобілів, продовживши стрімке зростання німецького автовиробника на тлі труднощів інших виробників.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Відповідно до даних, зібраних консультантами Jato Dynamics, у липні продажі повністю електричних BMW у блоці підскочили більш ніж на третину до 14 869 одиниць. Реєстрація Tesla натомість впала на 16% – до 14 561 одиниць.

Незважаючи на те, що Tesla все ще лідирує в продажах електромобілів з початку року, вона поступається часткою ринку в Європі таким компаніям, як BMW і Volvo Car AB. Минулого місяця європейські покупці автомобілів зареєстрували загалом 139 300 нових електромобілів, що приблизно на 6% менше, ніж рік тому.

Попит на електромобілі в Європі охолоджується після того, як такі країни, як Німеччина та Швеція, припинили або скоротили субсидії, що спонукало виробників відмовитися від своїх амбіцій щодо електромобілів. Volkswagen AG — найбільший автовиробник у регіоні — заявив цього місяця, що скорочує потужності на дорогоцінних заводах у Німеччині, і зазначив, що може затримати випуск нових електричних моделей. Mercedes-Benz Group AG відмовляється від своїх планів електрифікації та ініціатив щодо акумуляторів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...