Останні новини:

Китайський виробник чіпів ASML стикається з новими обмеженнями з боку Нідерландів, – Bloomberg

Поділитися:

Нідерланди планують обмежити можливості ASML Holding NV ремонтувати та обслуговувати своє напівпровідникове обладнання в Китаї, що може завдати болючого удару зусиллям Пекіна з розвитку індустрії чіпів світового рівня.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Уряд прем’єр-міністра Діка Шуфа, ймовірно, не буде продовжувати певні ліцензії ASML на обслуговування та постачання запасних частин у Китаї, коли вони закінчаться наприкінці цього року, за словами людей, знайомих з цим питанням. Очікується, що це рішення стосуватиметься найсучасніших пристроїв глибокої ультрафіолетової літографії компанії, або DUV.

Обладнання голландської компанії для виробництва чіпів, найсучасніше в галузі, продається з угодами про технічне обслуговування, які необхідні для їхньої роботи. Припинення такої підтримки може зробити принаймні деякі з них непрацездатними вже наступного року.

ASML і міністерство зовнішньої торгівлі Нідерландів відмовилися від коментарів.

Рішення уряду Нідерландів було прийнято після деякого тиску з боку США. Високопоставлений чиновник адміністрації Байдена сказав, що уряд США підняв питання про можливість застосування певних односторонніх заходів щодо країн-партнерів, включно з так званим правилом про прямий іноземний товар, якщо ці союзники не погодяться узгодити контроль над Китаєм із США.

Нагадаємо, Британія та Німеччина прагнуть узгодити широку угоду про співпрацю в рамках зусиль Кейра Стармера щодо покращення зв’язків з європейськими союзниками.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...