Останні новини:

Китайський експорт Німеччини впав нижче, ніж польський у першому півріччі, – Bloomberg

Поділитися:

У першій половині року німецькі експортери відправили більше товарів до Польщі, ніж до Китаю, що підкреслює зусилля Німеччини щодо диверсифікації торгівлі з другою за величиною економікою світу та зміцнення відносин ближче до дому, у Європі.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Згідно з даними Комітету Східноєвропейської торговельної організації, експорт Німеччини до Польщі зріс на 4,6% до 48,4 мільярда євро (54 мільярди доларів) у першій половині 2024 року, перевищивши минулий експорт до Китаю, який становив 48,2 мільярда євро. Більшість імпорту до Німеччини все ще надходила з Китаю.

Польща стала четвертим за величиною ринком збуту в Німеччині. Федеральне статистичне управління Німеччини повідомило в понеділок, що США залишаються головним покупцем німецьких товарів, тоді як Франція та Нідерланди були другим і третім за величиною ринками для німецького експорту відповідно.

Економіка Польщі на даний момент є такою, що розвивається найшвидше в Європейському Союзі. Навпаки, Німеччина прогнозує повільне зростання, економіка якої зареєструвала падіння експорту на 1,6%.

Цього року канцлер Олаф Шольц заявив про намір покращити відносини з Польщею, уряд якої під керівництвом прем’єр-міністра Дональда Туска намагався покращити зв’язки з Брюсселем і партнерами з ЄС після напруженості з попереднім популістським урядом.

Зростання експорту до Польщі та кількох країн Східної Європи свідчить про диверсифікацію торгового портфеля Німеччини, оскільки найбільша економіка Європи позиціонує себе краще з торговими партнерами ближче до дому, зазначив комітет. Зазначається, що на Центральну та Східну Європу припадає 19% зовнішньої торгівлі Німеччини.

Нагадаємо, нафта, мідь, соєві боби та кілька інших позицій на ринку монополізували увагу, але з усіх товарів скромний шматок залізної руди найбільше виграв від китайського економічного буму за останні 25 років.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...