Китайські інженери підтримують російську металопрокатну індустрію – Вloomberg

Поділитися:

Магнітогорськ у Уральських горах був створений як символ радянської промислової могутності та її здатності до економічної модернізації. Сьогодні новий коксохімічний завод вартістю 75 мільярдів рублів (приблизно 840 мільйонів доларів) у сталеливарному місті будують китайський машинобудівний гігант і сотні китайських робітників.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Контракт між ПАТ «Магнітогорський металургійний комбінат», відомим як ММК, і державною компанією Sinosteel Engineering & Technology Co. був підписаний до вторгнення Росії в Україну, і зв’язки між ними з’явилися ще до того. Але оскільки минулого року китайські інженери та будівельники почали прибувати у великій кількості, щоб прискорити будівництво, офіційні особи з обох сторін розрекламували цей проект як символ тісніших зв’язків.

Велика інвестиція в порівнянні з більшістю минулої діяльності Китаю в Росії, Магнітогорськ є лише одним із десятків прикладів з усієї країни, коли пекінські інженери та машини підтримують російську важку промисловість. Ця тенденція багато в чому завдячує технологічній досконалості Китаю, а також надлишку потужностей у країні та нагальній потребі Москви продовжувати виробництво чавуну та сталі, необхідних її економіці воєнного часу.

Нагадаємо, радник президента Джо Байдена з енергетичної безпеки заявив, що напади повстанців-хуситів на комерційні судна в Червоному морі є обмеженими, і пообіцяв продовжувати дії США, спрямовані на обмеження здатності підтримуваного Іраном угруповання підривати ринки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...