Китайська політика може призвести як до підйому, так і до кризи, – Bloomberg

Поділитися:

Виникли два протилежні наративи щодо бурхливого розширення виробництва в Китаї за рахунок електромобілів, відновлюваних джерел енергії та високотехнологічних товарів.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий”.

Перший наратив показує, що Китай отримує вигоду від порівняльних переваг, включаючи гігантську робочу силу та внутрішній ринок. Інший – що різке зростання експорту Пекіна є побічним продуктом викривленої політики, яка загрожує решті світу.

Незалежно від того, хто правий, наступного тижня президент Китаю Сі Цзіньпін і його керівна команда мають можливість або подвоїти свою заяву про те, що виробнича майстерність Китаю є відображенням нормальної конкуренції, або наблизитися до економічних проблем в іноземних столицях від Вашингтона до Брюсселя.

Третій пленум Комуністичної партії Китаю, кульмінацією якого є очікуване зачитування результатів після завершення конфедерації 18 липня, відбувається на тлі поглиблення тривоги щодо промислового зростання Китаю, яке значно перевищує внутрішній попит країни. Ці заперечення були повністю відображені в докладній промові цього тижня високопоставленого міжнародного чиновника Міністерства фінансів США, заступника міністра з міжнародних справ Джея Шамбо.

Нездатність прийняти нові кроки для збільшення внутрішніх витрат і зменшення залежності від експорту додасть Китаю підвищений ризик торгового протекціонізму — незалежно від того, чи переможе президент США Джо Байден у листопаді, чи переможе Дональд Трамп, який розпочав торгову війну проти Китаю.

Нагадаємо, через вісім років після того, як наслідний принц Мохаммед бін Салман оприлюднив «Бачення 2030», свій проект життя після нафти, затримки та скорочення багатотрильйонних перетворень створюють тиск на фінанси королівства.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Серпня 2024 року - 17:59
"За" проголосували 265 парламентарів. Цей закон дозволяє судам припиняти діяльність...
19 Серпня 2024 року - 20:51
Прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер дав вказівку раді національної безпеки розробити...
19 Серпня 2024 року - 11:42
В першій частини нашої статті ми розказували про Департамент внутрішнього...
19 Серпня 2024 року - 10:59
У Херсонській області запрацював перший у регіоні Мобільний аптечний пункт...