Китайська BYD прагне вийти на канадський ринок електромобілів, незважаючи на ймовірні тарифи, – Bloomberg

Поділитися:

Китайський виробник електромобілів BYD Co. прагне вийти на канадський ринок саме тоді, коли уряд прем’єр-міністра Джастіна Трюдо працює над обмеженням імпорту автомобілів з азіатської електростанції.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Лобісти компанії, яка продає свої електромобілі в Китаї менш ніж за 10 000 доларів США, подали повідомлення до федерального реєстру Канади про те, що вони планують звернутися до офіційних осіб і законодавців, щоб виступити за очікуване входження BYD. Вони мають на меті «консультувати уряд Канади з питань, пов’язаних із очікуваним виходом BYD на ринок Канади для продажу легкових електромобілів, створенням нового бізнесу та застосуванням тарифів на електромобілі», — йдеться у заяві.

У четвер Канада збирається завершити 30-денні консультації щодо заходів щодо обмеження китайського імпорту електромобілів, включаючи підвищення тарифів для узгодження з США та Європейським Союзом. Він також планує заблокувати китайські інвестиції в нові канадські заводи.

«Уряд твердо переконаний, що необхідні дії, щоб вирівняти умови для канадських працівників автомобільної промисловості та конкурувати з канадською індустрією електромобілів», — заявила речниця міністра фінансів Христі Фріланд у заяві в середу.

Нагадаємо, бюджет України скоро може отримати додатково $3,9 мільярда.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...