Китай планує провести брифінг для стимулювання інвесторів, – Bloomberg

Поділитися:

Головний економіст Китаю проведе брифінг для преси у вівторок, щоб обговорити пакет заходів, спрямованих на стимулювання економічного зростання. Інвестори очікують додаткових заходів стимулювання з боку уряду президента Сі Цзіньпіна.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Згідно з повідомленням уряду, у брифінгу, який заплановано розпочатися о 10:00, візьмуть участь п’ять високопоставлених чиновників з Національної комісії з розвитку та реформ, включаючи голову Чжен Шаньцзе.

Економісти та трейдери уважно стежать за додатковими політичними заходами після того, як найвищі лідери Китаю виявили бажання підвести риску під уповільненням економічного зростання країни. Незадовго до тижневих відпусток у Китаї уряд розв’язав низку стимулюючих заходів, включаючи зниження процентних ставок, збільшення ліквідності для стимулювання банківського кредитування та обіцянку виділити 340 мільярдів доларів на підтримку фондового ринку.

Китайські акції різко зросли з кінця вересня, оскільки політична підтримка відновила довіру інвесторів, а індекс Hang Seng China Enterprises Index зріс понад 30% за останній місяць. Але зростає занепокоєння з приводу того, чи можна підняти зростання, враховуючи, що Китай бачив кілька помилкових світанків раніше, включаючи ралі в лютому, яке повністю зіпсувалося.

Хоча в повідомленні NDRC не надано подробиць брифінгу, серед аналітиків зростають очікування, що Пекін збільшить державні витрати в рамках свого пакету стимулів. Видатний китайський економіст нещодавно заявив, що країна має можливість посилити фіскальну підтримку, випустивши спеціальний борг на 10 трильйонів юанів (1,4 трильйона доларів).

Нагадаємо, заводські замовлення в Німеччині різко впали в серпні, що стало ще однією невдачею для промисловості в рік, коли найбільша економіка Європи не змогла досягти довгоочікуваного відновлення.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...