Китай націлився на молочні продукти ЄС у зоні розслідування через посилення торговельної напруженості, – Bloomberg

Поділитися:

Китай розпочав антисубсидійне розслідування щодо імпорту молочної продукції з Європейського Союзу. Це є останньої подією в торговій суперечці між двома сторонами.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Міністерство торгівлі Китаю заявило в середу, що розслідування буде спрямоване на кілька молочних продуктів, включаючи свіжий і плавлений сир. За офіційними даними, минулого року експорт молочної продукції з ЄС до країни оцінювався в 1,7 мільярда євро (1,9 мільярда доларів).

Останній крок посилює боротьбу навколо субсидій, які почалися з електромобілів і поширилися на свинину та коньяк. Раніше цього року ЄС визначив, що китайські субсидії дали автовиробникам країни несправедливу перевагу в ціні перед місцевими компаніями, і він пішов вперед із додатковими митами на електромобілі, що постачаються з Китаю.

Блок заявив у вівторок, що має намір рухатися вперед із збором на імпорт, а також оголосив про встановлення мит на автомобілі Tesla Inc., виготовлені в Китаї.

Розслідування щодо молочної промисловості, ініційоване на прохання галузевих груп у Китаї, перегляне 20 програм субсидій ЄС, включаючи деякі в рамках Спільної сільськогосподарської політики та інші, доступні в Італії та Фінляндії, повідомили в міністерстві. Очікується, що розслідування буде завершено протягом року та може бути продовжено ще на шість місяців за особливих обставин.

Китай імпортує молочні продукти з європейських країн, включаючи Нідерланди та Францію, але Нова Зеландія є його головним постачальником. Закупівлі азіатської країни впали в останні роки через зростання внутрішнього виробництва та економічного спаду.

Європейська комісія відзначає розслідування Китаю та планує «твердо захищати інтереси молочної промисловості ЄС», заявив речник Улоф Гілл. За його словами, він втрутиться, якщо це необхідно, щоб переконатися, що розслідування відповідає відповідним правилам Світової організації торгівлі.

Нагадаємо, у вівторок Європейський Союз заявив, що планує запровадити додаткові 9% мита на Tesla, імпортовані з Китаю.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...