Останні новини:

Кінець боргової бульбашки призупинив китайське зростання – Bloomberg

Поділитися:

У 2020 році однією з найпопулярніших облігацій у світі була облігація 2025 року China Evergrande Group.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Інвесторам сподобався борг китайського конгломерату нерухомості з кількох причин: він був ліквідним; вона була пов’язана з однією з найбільших компаній країни; і це дало їм частину другої за величиною економіки світу. Це також стало ознаменуванням великого переходу для Китаю, символізуючи еру прискореного зростання, яке поставило його на шлях одного дня перевершити США. Країна більше не буде просто фабрикою для багатого світу — у неї буде власний споживацький середній клас з гарними квартирами та всіма меблями, технікою та електронікою, які в них будуть. Evergrande будувала цю мрію, багатоквартирну вежу за багатоквартирною вежею, разом із тематичними парками та бізнес-напрямками бутильованої води, електромобілів, медичних послуг і навіть футбольного клубу.

Зараз облігації Evergrande торгуються за копійки за долар, і їх доля розповідає історію епічної катастрофи, яка вплинула на кожного в Китаї. Десятиліттями нерухомість була надійним способом заробітку в країні — для домовласників, які купували першу, другу і навіть третю чи четверту квартири, оскільки ціни постійно зростали; для компаній з нерухомості, які позичають для будівництва проектів відповідно до попиту; і для місцевих органів влади, які покладаються на продаж землі для забезпечення готівкою та інфраструктурними проектами для досягнення амбітних цілей економічного зростання Пекіна.

Нагадаємо, президент Китаю Сі Цзіньпін сказав лідерам Європейського Союзу, що він хоче, щоб обидві сторони були ключовими торговельними партнерами, здатними побудувати довіру в ланцюгах постачання, під час зустрічі в Пекіні, щоб обговорити низку економічних проблем і розчарувань.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...