Останні новини:

Канада має намір ввести нові мита на китайські електрокари, – Bloomberg

Поділитися:

Слідом за США та країнами Євросоюзу Канада заявила про те, що готується запровадити збільшені мита на перелік китайського експорту. Головним чином це стосується електромобілів. Це буде зроблено задля узгодження дій Канади з діями інших гравців ринку – зокрема, йдеться про США та ЄС.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Уряд прем’єр-міністра Джастіна Трюдо готує потенційні нові тарифи на електромобілі китайського виробництва. Зараз остаточне рішення ще не прийняли, але команда вже працює над фінальним оголошеннями стосовно цього. Нове мито може сильно вдарити по китайському експорту.

Відомо також, що Трюдо перебуває під дедалі більшим тиском у країні та за кордоном. Йдеться про заохочення канадського уряду стосовно наслідування прикладу адміністрації президента США Джо Байдена, який у травні оголосив про план майже в чотири рази збільшити тарифи на електромобілі китайського виробництва до кінцевої ставки 102,5%. Минулого тижня про схожі плани оголосив і Європейський Союз, де ці збори мають піднятися до 48% на деякі транспортні засоби.

Майже всі західні демократії доволі сильно стурбовані перевиробництвом ключових товарів у Китаї. Ситуація, що склалася, розглядається як спроба домінувати в ланцюгах постачання та підірвати власні галузі. Електромобілі з акумуляторами стали основною ціллю, оскільки китайські фірми, такі як BYD Co., агресивно просуваються на світові ринки.

Нагадаємо, Китай оголосив про початок антидемпінгового розслідування стосовно імпорту свинини з ЄС.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...