Індійський технологічний сектор потребуватиме більше 1 мільйона інженерів з передовими навичками, – Bloomberg

Поділитися:

Індії найближчим часом потрібен 1 мільйон високотехнологічних інженерів, оскільки економіка розвивається. Йдеться насамперед про фахівців з передовими навичками штучного інтелекту та іншими можливостями протягом наступних 2-3 років.

Про це повідомляє Teegram “Перший Бізнесовий“.

За словами Сангіти Гупти, старшого віце-президента та головного стратегічного директора Національної асоціації програмного забезпечення та послуг, сектору потрібно буде перекваліфікувати більше половини наявної робочої сили, щоб зайняти роботу в таких сферах, як ШІ, аналітика великих даних і кібербезпека. Нові випускники коледжів зможуть зайняти лише чверть необхідних робочих місць у сфері передових технологій.

«Працевлаштування робочої сили є величезним викликом і вимагатиме достатньої кількості роботи. Індустрія не може обійтися одноразовим підвищенням кваліфікації, це має бути безперервна подорож серед швидко мінливого цифрового ландшафту» — сказав Гупта в інтерв’ю в понеділок.

Технологічний сектор Індії вартістю 250 мільярдів доларів відіграє важливу роль в економіці, у ньому працює близько 5,4 мільйона людей. Технічні послуги становлять близько 7,5% валового внутрішнього продукту країни, який становить понад 3 трильйони доларів.

Нагадаємо, відсоткові виплати за непогашеним боргом США продовжували спричиняти дефіцит федерального бюджету, який досяг 1,27 трильйона доларів за фінансовий рік до червня.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Серпня 2024 року - 22:28
31 липня мільйони книголюбів з усього світу відзначають...
31 Липня 2024 року - 0:48
Депутати Верховної Ради (ВР) можуть не підтримати урядову пропозицію щодо підвищення податків...
30 Липня 2024 року - 22:54
Університет у Британії ніколи не банкрутував, що є справжнім рекордом...
30 Липня 2024 року - 12:33
Напевно, багато хто погодиться з тим, що в Україні крадуть...