Хліб може подорожчати на 20%: основні фактори впливу

Поділитися:

До кінця 2025 року ціни на хліб можуть зрости на 20%, прогнозують у Всеукраїнській асоціації пекарів.

Основною причиною подорожчання є збільшення вартості зерна та інших складових, а також зростання витрат на енергоресурси та логістику.
Експерти зазначають, що підвищення зарплат у галузі також спричинить здорожчання продукції, адже пекарні змушені компенсувати витрати на оплату праці.

За попередніми оцінками, середня ціна буханця хліба може зрости на 8–12 грн, залежно від регіону та виробника.
Очікується, що подорожчання відбуватиметься поступово, але наприкінці року вартість продукції вже буде відчутно вищою.

Уряд та профільні організації розглядають можливість додаткових заходів підтримки виробників хлібобулочних виробів, щоб стримати різке зростання цін.

Нагадаємо, остаточні прогнози будуть оприлюднені ближче до осені, коли ситуація на ринку зернових стане зрозумілішою.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
7 Грудня 2025 року - 10:10
Масові відключення електроенергії змушують освітні заклади шукати нові формати навчання
5 Грудня 2025 року - 14:16
У відповідь на сезонне зростання витрат на здоров’я, «Аптека 9-1-1»...
4 Грудня 2025 року - 11:30
Грудень в Україні стартує з події, яка задає емоційний курс...
30 Листопада 2025 року - 11:19
В Україні офіційно запрацювала нова система контролю якості та безпеки...