Глобальні інвестори сумніваються у стійкості китайського ринку акцій, – Bloomberg

Поділитися:

Незважаючи на стрімке зростання китайських акцій з кінця вересня, багато глобальних менеджерів фондів і стратегів залишаються скептичними. Invesco Ltd., JPMorgan Asset Management, HSBC Global Private Banking and Wealth та Nomura Holdings Inc. висловлюють сумніви щодо стійкості цього відновлення, очікуючи від Пекіна реальних фінансових стимулів для підтримки ринку.

Про це повідомляє Telegram “Першого Бізнесовго“.

Індекс Hang Seng China Enterprises, який включає китайські акції, що котируються в Гонконгу, зріс більш ніж на 30% за останній місяць, ставши найкращим серед понад 90 глобальних показників капіталу. Однак, деякі експерти вважають, що багато акцій вже досягають переоцінених рівнів.

Реймонд Ма, головний інвестиційний директор Invesco у Гонконзі та материковому Китаї, зазначив: «У короткостроковій перспективі настрої можуть перевищити рівень, але люди повернуться до фундаментальних показників. Через це зростання деякі акції стали дійсно переоціненими і їм не вистачає чіткої ціннісної пропозиції на основі їхніх можливих прибутків».

Стимулювання, оголошене Пекіном, включає зниження процентних ставок, вивільнення готівки в банках та мільярди доларів підтримки ліквідності акцій. Проте, попри оптимізм, раніше були кілька помилкових світанків, як, наприклад, ралі в лютому, яке повністю зіпсувалося.

Нагадаємо, після бурхливого початку року на фондовому ринку трейдери зважають на низку ризиків: від економічних побоювань до невизначеності процентних ставок та страху перед виборами.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...