G-20 виступила з оцінкою перспектив глобальної економіки: деталі

Поділитися:

Глобальна економіка має дедалі більші шанси на рецесію, заявили фінансові керівники в заключному драфті заяви G-20 на зустрічі цього тижня в Бразилії, посилаючись на більш швидке, ніж очікувалося, зниження інфляції як один із потенційних ризиків.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Ми відзначаємо, що ймовірність м’якої посадки в глобальній економіці зросла», — йдеться в проекті комюніке від 23 лютого, з яким ознайомилося Bloomberg News. «Ризики для світової економіки більш збалансовані. Ризики зростання включають швидшу, ніж очікувалося, дефляцію».

Текст не є остаточним, і формулювання є предметом інтенсивних переговорів у Сан-Паулу до прибуття міністрів фінансів у середу. Зустріч G-20 вже ознаменувалася різкими розбіжностями, особливо через війни в Україні та Газі, які хвилюють світову політику. У проекті тексту серед викликів називаються «конфлікти в багатьох регіонах світу», не називаючи їх, а також «геоекономічна напруженість».

Нагадаємо, найбільші світові економічні політики вважають, що їм доведеться триматися подалі від двох конфліктів, які сколихають глобальну політику — війни в Україні та Газі.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Липня 2024 року - 11:26
25-річний мешканець Маріуполя Микола Бурлака, що до початку повномасштабного вторгнення...
29 Червня 2024 року - 23:06
В Україні з 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників...
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів
26 Червня 2024 року - 19:52
26 червня Рада Євросоюзу продовжила тимчасовий захист для українців, що перебувають...