Останні новини:

ФРС та Європейський центробанк можуть збільшити відсоткову ставку

Поділитися:

Нові показники інфляції цього тижня, ймовірно, сприятимуть очікуванням подальшого посилення політики Федеральної резервної системи та Європейського центрального банку, які вже схиляються до підвищення процентних ставок.

Про це повідомляє Телеграм-канал “Перший Бізнесовий

Прогнозується, що показники привілейованих цін ФРС у п’ятницю свідчать про те, що інфляція, особливо без урахування продуктів харчування та палива, залишалася високою в травні. Індекс цін на особисті витрати на споживання, а також базова ставка все ще значно перевищують ціль Центробанку США у 2% — те, що голова ФРС Джером Пауелл передав законодавцям минулого тижня.

Базовий індекс цін PCE, ймовірно, зріс на 4,7% порівняно з минулим роком, відповідаючи річному випередженню попереднього місяця, прогнозують економісти. Щомісячно основний показник, за оцінками, зросте на 0,4% уп’яте за останні шість місяців.

Тим не менш, офіційні особи ФРС можуть трохи втішитися подальшим пом’якшенням загального показника цін. Очікується, що індекс цін PCE охолоне до 3,8% з травня 2022 року, що стало нижче 4% за більш ніж два роки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...