Останні новини:

Франція підвищує податки: IATA попереджає про катастрофічні наслідки для авіації, – Bloomberg

Поділитися:

Плани нового уряду Франції щодо підвищення податків можуть мати «катастрофічні» наслідки для економіки країни та її авіаційної промисловості, заявив Віллі Уолш, генеральний директор Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA).

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

За словами Уолша, французький уряд розглядає можливість значного підвищення податків на авіапасажирів у рамках загального пакету нових податків, спрямованих на закриття дефіциту бюджету. Він підкреслив, що такі заходи можуть серйозно вплинути на економіку.

“Якщо ці податкові пропозиції будуть реалізовані, це стане катастрофою для Франції,” – заявив Уолш. “Авіація є рушієм зайнятості та процвітання, а також доведеним прискорювачем зростання в інших секторах економіки.”

У середу французький уряд оголосив про плани скоротити видатки та підвищити податки на наступний рік приблизно на 60 мільярдів євро (66 мільярдів доларів), щоб стримати зростаючий дефіцит бюджету та зміцнити довіру інвесторів.

Уолш також зазначив, що нові податки можуть завдати шкоди туристичній індустрії та авіаційному сектору, який вже постраждав від пандемії. Він додав, що ці заходи можуть скоротити фінансування, необхідне для переходу на екологічне авіаційне паливо.

Нагадаємо, Boeing Co. розглядає можливість залучити принаймні 10 мільярдів доларів шляхом продажу нових акцій, оскільки виробник літаків прагне поповнити грошові резерви, які ще більше виснажуються через триваючий страйк.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...