Економіка єврозони демонструє пожвавлення, – Bloomberg

Поділитися:

Європейський комісар з економіки Паоло Джентілоні заявив у понеділок, що економіка Євросоюзу поступово пожвавлюється. Також, за його словами, є тенденції на прискорення протягом решти року.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

“Рівень безробіття залишається історично низьким, пом’якшення інфляції та зростання реальної заробітної плати означають, що домогосподарства починають відновлювати купівельну спроможність, і очікується, що інвестиції виграють від покращення умов кредитування, а також від фондів відновлення NextGenerationEU”, – сказав він на прес-конференції в Брюсселі.

Економіка єврозони зросла на 0,3% на початку року і, ймовірно, продовжила темпи зростання також у другому та третьому кварталах. Європейська комісія прогнозує зростання регіону на 0,8% цього року. Хоча це зростання порівняно з 0,4% у 2023 році, постійна слабкість промисловості стримує ширше економічне відновлення після двох років стагнації.

“Тож, незважаючи на геополітичну невизначеність, яка залишається головним ризиком для цього прогнозу, умови для прискорення економічної активності, про які ми згадували в нашому останньому весняному прогнозі, залишаються в силі в другій половині цього року та на наступний рік”, – додав він за підсумками зустрічі міністрів фінансів валютного блоку.

Нагадаємо, виникли два протилежні наративи щодо бурхливого розширення виробництва в Китаї за рахунок електромобілів, відновлюваних джерел енергії та високотехнологічних товарів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...