Економіка Японії стрімко падає, – Bloomberg

Поділитися:

У першому кварталі 2024 року японська економіка продемонструвала стрімке падіння. Так сталося насамперед через скорочення витрат споживачів та компаній. Загалом тенденція триває майже рік, що дуже ускладнює роботу Центробанку, який якраз планує час наступного підвищення процентної ставки.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Зокрема, японський Кабмін минулого тижня оголосив про те, що ВВП скоротився на 2%. Йдеться про показник у річному обчисленні за три місяці до березня. Натомість економісти раніше прогнозували інші цифри – на їхню думку, скорочення мало бути лише на 1,2%. Головна причина такому стану – це те, що скоротилося приватне споживання, а на додаток зменшилися ще й капітальні витрати. Також скорочення стосується й експорту.

Японська економіка, як показує звіт, з весни 2023 року не зростає, а лише скорочується. Такий результат певною мірою обумовлений негативним впливом землетрусу напередодні Нового року, що стався на північний захід від Токіо. Також свою вагу має й сертифікаційний скандал в Японії, який вибухнув у Daihatsu Motor Co., дочірній компанії Toyota Motor Corp.

Нинішню інфляцію вже назвали найсильнішою за це покоління. Витрати домогосподарств невпинно падають на тлі падіння заробітних плат, тож люди просто змушені скорочувати бюджети. Також економісти наголошують, що особисте споживання зменшується вже протягом чотирьох кварталів поспіль, і це – найбільший і найдовший період відступу ще з часів світової фінансової кризи.

Нагадаємо, під час зустрічі президенти Китаю та РФ Сі Цзіньпін і Володимир Путін пообіцяли, що не припинятимуть своїх дій стосовно США.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...