Економічні проблеми Китаю поглиблюються через падіння ринку житла – Bloomberg

Поділитися:

Економіка Китаю демонструє незначні ознаки відновлення, свіжий стрес на ринку нерухомості та дефляція загрожують перспективам зростання.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий

Офіційні дані ймовірно, покажуть скромний приріст промислового виробництва, роздрібних продажів та інвестицій в основний капітал у липні порівняно з минулим роком, хоча темпи зростання все ще значно нижчі за допандемічний рівень.

Ймовірно, інвестиції в нерухомість скоротилися ще більше, оскільки впевненість похитнулася через можливий дефолт великого забудовника, а продажі житла також продовжують падати.

Сильні дощі та смертоносні повені минулого місяця на південному заході та нещодавно на півночі Китаю, ймовірно, завадили будівельним та інфраструктурним проектам, стримуючи економічну активність.

Пекін дав кілька обіцянок і оголосив про додаткові заходи для підтримки зростання, але уникав монетарного та фіскального стимулювання, яке застосовувалося під час попередніх спадів. Слабший юань і високий рівень боргу спонукали до більшої обережності.

Уряд також поставив досить консервативну ціль зростання приблизно на 5% на рік, яка залишається на плані навіть без серйозних стимулів. Згідно з опитуваними Bloomberg економістами, Народний банк Китаю, ймовірно, залишить ключову процентну ставку незмінною на рівні 2,65% у вівторок.

Державна рада Китаю цими вихідними опублікувала план подальшого залучення іноземних інвестицій і покращення бізнес-середовища, включаючи податкові та візові заходи.

Нагадаємо, Президент США Джо Байден назвав Китай “бомбою уповільненої дії” через його економічні проблеми й сказав, що країна перебуває в біді через слабке зростання.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...