Економічне відновлення Китаю стикається з ризиками через кризу власності – Вloomberg

Поділитися:

Відновлення економіки Китаю обтяжується погіршенням спаду нерухомості, причому останні дані, ймовірно, не показують ознак відновлення зростання.

Про це повідомляє “Перший Бізнесовий“.

Очікується, що офіційні дані, покажуть лише помірне зростання промислового виробництва, роздрібних продажів та інвестицій в основний капітал у липні. Скорочення інвестицій у нерухомість, ймовірно, погіршилося, оскільки побоювання щодо боргової кризи у великого забудовника та подальшого падіння продажів житла стримують відновлення сектора.

Частина країни також постраждала від сильних дощів і смертоносних повеней, що перешкоджало будівельним роботам минулого місяця.

Згідно з опитуваними Bloomberg економістами, інвестиції в нерухомість, ймовірно, ще більше скоротилися в липні, в результаті чого падіння за перші сім місяців року склало 8,1% порівняно з тим же періодом минулого року. Це погіршення порівняно з падінням на 7,9% за перші шість місяців року.

Умови роботи забудовників ще мають покращитися. У липні вартість нових будинків, проданих провідними будівельниками, впала найбільше за рік, навіть незважаючи на те, що більшість міст послабили обмеження на купівлю. Це завдало удару по забудовникам, яким потрібні гроші, щоб подолати багаторічну кредитну кризу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...