Через відновлення санкцій США видобуток нафти у Венесуелі впаде на 30% – Bloomberg

Поділитися:

Очікується, що видобуток нафти у Венесуелі на чотирирічному максимумі швидко знизиться, якщо США виконають погрози відновити санкції проти країни.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

У вівторок адміністрація Байдена заявила, що послаблення санкцій щодо нафтогазового сектору Венесуели закінчиться 18 квітня, якщо уряд не проведе вільні та чесні президентські вибори.

Хоча незрозуміло, чи відновлять США повну заборону чи дозволять нафтовій компанії Chevron Corp проводити обмежені операції у Венесуелі, тим не менш, виробництво може впасти до 600 000 або 700 000 барелів на день протягом декількох місяців, сказав Фернандо Феррейра, директор геополітичного відділу.

У грудні видобуток у країні склав 876 000 барелів на день, що є найвищим показником з тих пір, як США запровадили масштабні санкції проти країни та державної нафтової компанії Petroleos de Venezuela SA на початку 2019 року.

«Занадто передчасно оцінювати, що станеться, але якби я був покупцем венесуельської сирої нафти, я б зробив запаси до 18 квітня», — сказав Феррейра.

Нагадаємо,  China Evergrande Group отримала наказ про ліквідацію від суду Гонконгу, що поклало початок складному процесу, щоб розділити найбільшу жертву кризи власності, яка руйнує другу за величиною економіку світу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності