Через спеку в Україні можуть постраждати пізні культури на полях

Поділитися:

Погодні умови, які складаються в Україні, можуть спричинити стрес для пізніх культур, таких як кукурудза, соняшник та соя.

Про це розповів головний науковий співробітник Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН Сергій Авраменко, повідомляє ASAP Agri у Telegram.

Зазначається, що наступного тижня спека посилиться по всій території України, причому найбільш загрозливі умови спостерігатимуться у південних, східних та частково центральних регіонах, де максимальна температура сягатиме 37-42°C, що на 8-10°C вище за середні показники. Дощі будуть практично відсутні на всій території України, за винятком західних областей.

«Наразі ґрунтової вологи, накопиченої завдяки червневим дощам, ще достатньо для посівів пізніх культур. Однак наближається стадія цвітіння, і це буде критичним періодом для майбутніх урожаїв. Для покращення ситуації потрібні дощі», — зазначив Сергій Авраменко.

Нагадаємо, німецький порт Дуйсбург, що є найбільшим у Європі і світі внутрішнім річковим портом, проінформував, що тепер тут обробляється серед іншого і українське зерно, зокрема, кукурудза.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
28 Липня 2024 року - 22:17
Частина шкіл будуть змушені перейти на синхронний формат роботи
27 Липня 2024 року - 22:49
Під час майбутньої зими в Україні функціонуватимуть усі доступні дев’ять...
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...