Через аномальну спеку у багатьох країнах виходять з ладу електромережі, – Bloomberg

Поділитися:

Світові електромережі виходять з ладу через нагрівання планети. Зокрема, у столиці Чорногорії днями зупинився весь рух, бо одночасно вимкнулися всі світлофори.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Під палючим адріатичним сонцем на початку цього літа життя в столиці Чорногорії Подгориці майже зупинилося. Автомобілі та автобуси застрягли в глухому куті, оскільки світлофори погасли, Інтернет перервався, а сигналізація безпеки спрацювала у відповідь на раптову втрату електропостачання.

Місцеві мешканці та представники поліції кажуть, що вже за годину мале стійке відчуття хаосу у місті. «Після однієї години без електрики ми були на межі паніки, тому що це ставало нестерпним. Я боюся, що це може тривати довше, якщо це повториться», — сказав Драго Мартінович, 61-річний поліцейський у відставці.

Погана новина для сотень мільйонів людей у ​​всьому світі полягає в тому, що ризик збоїв у роботі мережі зростає. Більше спеки влітку – прямий шлях до зростання попиту на охолодження, оскільки високі температури спричиняють прогинання проводів і ризик виникнення лісових пожеж. Модернізація енергетичної інфраструктури не встигає за темпами, навіть якщо зусилля щодо скорочення використання викопного палива роблять розподіл електроенергії більш важливим.

Спровоковане різким зростанням споживання та нестабільністю поставок, відключення електроенергії в Чорногорії наприкінці червня вивело з ладу електромережі в сусідніх країнах і спричинило хаос у домогосподарствах, лікарнях і навіть у мережі пляжних барів. Інцидент на Балканах повторився у всьому світі.

Нагадаємо, економічне зростання Китаю гірше, ніж очікувалося, що додає тиску на Сі.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...