Бразилія відроджує амбіції уранових розробок: пошук партнерів триває, – Bloomberg

Поділитися:

Бразилія прагне залучити гірничодобувні компанії, щоб допомогти відродити зусилля з розвідки та виробництва урану в країні, оскільки світ сигналізує про відновлення апетиту до ядерної енергії.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

За даними Всесвітньої ядерної асоціації, найбільша економіка Латинської Америки володіє 5% світових ресурсів урану і виробляє лише невелику кількість палива для ядерних реакторів. Ресурси Бразилії займають восьме місце в світі, поступаючись Австралії, Казахстану та Канаді. Остання оцінка бразильських запасів проводилася 40 років тому, але високі ціни на уран відроджують амбіції країни шукати нові родовища.

Nuclear Industries of Brazil — або INB — прагне співпрацювати з глобальними компаніями для проведення нових досліджень у регіонах, відомих своїм мінеральним потенціалом. Державна компанія планує до кінця року запросити пропозиції від партнерів, зацікавлених у дослідженні територій на північному сході, середньому заході та півдні Бразилії.

«Ми прагнемо просунутися вперед на 40 років за чотири», — сказав в інтерв’ю президент INB Адауто Сейксас. «Нас уже відвідали компанії з Росії, Індії, Кореї, Франції, Австралії, США та Китаю».

Поштовх Бразилії стався на тлі зростання інтересу до урану, коли інвестори вкладаються в радіоактивний метал, який лежить в основі глобального поштовху до використання безвуглецевої енергії у формі ядерної енергії. Ціни на уран цього року досягли піку на початку лютого, і хоча вони з тих пір знизилися, рівні все ще перевищують історичне середнє значення.

Нагадаємо, рівень безробіття в Неваді зріс до трирічного максимуму, що є потенційним попереджувальним знаком для кампанії віце-президента Камали Гарріс у ключовому штаті на полі битви.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
23 Жовтня 2024 року - 14:11
Нові соціальні аналізи виявили яскраві тренди в українській...
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...