BMW знадобилося два роки, щоб визначити ступінь дефекту, що стоїть за відкликанням автівок, – Bloomberg

Поділитися:

BMW AG знадобилося більше двох років, щоб з’ясувати масштаб несправності гальмівної системи, усунення якої, як очікується, коштуватиме автовиробнику майже 1 мільярд євро (1,1 мільярда доларів).

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Клієнти та дилери почали скаржитися німецькому автовиробнику на несправні гальма в червні 2022 року, згідно з документом про відкликання, з яким ознайомилося Bloomberg News. Але лише минулого місяця BMW усвідомила, що близько 1,5 мільйона автомобілів можуть містити дефектні деталі, які поставляються виробником автомобільних запчастин Continental AG і рекламуються як легша та ефективніша система.

Минулого тижня попередження про збитки знищило вартість акцйій BMW на 5 мільярдів євро, що стало крахом для виробника автомобілів преміум-класу, відомого як лідера у сфері водіння.

У жовтні 2023 року компанія BMW розпочала поглиблений огляд гальмівної системи, згідно з документом про відкликання, який виявив перешкоди, що впливають на електричні сигнали, що надсилаються через гальмівну систему. У лютому цього року в США відбулося перше відкликання близько 80 000 автомобілів.

З тих пір цей показник охопив 1,5 мільйона автомобілів різних брендів, вироблених BMW, включаючи Rolls-Royce Spectres вартістю 420 000 доларів США, флагманські седани 7-Series і потужні позашляховики XM.

«Це не просто звичайне відкликання, це значний шок, — сказав Фердинанд Дуденхеффер, директор Центру автомобільних досліджень у Бохумі. – Також варто відзначити те, що BMW посилює контроль якості серед постачальників за допомогою робочої групи, що свідчить про те, що вони бачать ризики ширше».

Нагадаємо, німецькі виробники автомобілів все глибше занурюються в кризу, підриваючи майбутнє найважливішої галузі країни. BMW AG попереджає, що прибуток постраждає через проблему з гальмами, а Volkswagen AG скасовує захист робочих місць, яким працівники користувалися протягом трьох десятиліть.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...