Більшість канадців сприймають зростання імміграції як негативний вплив – Вloomberg

Поділитися:

Більшість канадців вважають, що план прем’єр-міністра Джастіна Трюдо підвищити імміграційні цілі негативно впливає на вартість житла, сигналізуючи про зміну суспільних настроїв у країні, як правило, дружній до мігрантів.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Опитування показує, що приблизно двоє з трьох респондентів вважають, що збільшення щорічної цільової кількості постійних жителів до півмільйона до 2025 року матиме негативний вплив на вартість житла. Лише кожен п’ятий вважає, що це матиме позитивний вплив.

Опитування показує, що думки канадців змінюються в той час, коли уряд Трюдо критикують за загострення нестачі житла через збільшення кількості іммігрантів. Занепокоєння з приводу інфляції та зростання вартості житла зросли протягом останнього року.
Відповідно до нинішнього плану, уряд має на меті прийняти 465 000 постійних жителів у 2023 році, порівняно з рекордними 431 000 минулого року. До 2025 року щорічна ціль досягне 500 000, причому іноземні студенти, тимчасові працівники та біженці складатимуть іншу групу, яка, як очікується, буде ще більшою.

Погіршення дисбалансу між попитом і пропозицією житла в поєднанні зі зростанням вартості життя та вищими відсотковими ставками вже знизило ціни для багатьох жителів Канади, включаючи молоде покоління та недавніх іммігрантів. Це також викликало заклики економістів до уряду переглянути свою імміграційну політику.

Нагадаємо, Мексика та Канада витіснили Китай як провідних постачальників товарів у США, оскільки ближній ринок стимулює диверсифікацію ланцюгів постачання.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності