Більше ніж 100 млн грн буде коштувати відновлення 154 зруйнованих будинків у Львові

Поділитися:

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що відбудова житлових будинків, пошкоджених внаслідок останньої атаки рф, коштуватиме понад 100 мільйонів гривень.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу “Еспресо”, підкресливши, що масштаби руйнувань значні, і лише детальна експертиза та розробка проєктів дадуть остаточну оцінку необхідних витрат.

За словами Садового, російська атака пошкодила 154 будинки, з яких понад 10 потребують серйозної реконструкції або повного відновлення через прямі влучання ракет чи дронів. Особливо складна ситуація з шістьма будинками, мешканців яких довелося повністю евакуювати. Місто взяло на себе зобов’язання забезпечити їх тимчасовим житлом у готелях або орендованих помешканнях.

“Ми вже розпочали необхідні роботи, комунальники активно працюють над відновленням. Всі постраждалі отримують необхідну допомогу, а операції з порятунку постраждалих завершено. Наразі проведено близько восьми оперативних втручань”, — зазначив Садовий.

Міський голова підкреслив, що відновлення житлового фонду Львова є пріоритетним завданням для місцевої влади, і всі пошкоджені будинки будуть відбудовані в повному обсязі.

Нагадаємо, внаслідок атаки у Львові горіли будинки в районі головного вокзалу, загинуло семеро осіб, багато поранених, з яких 11 перебувають у критичному стані.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...