Останні новини:

Apple і Google програли багатомільярдні суди з ЄС, – Bloomberg

Поділитися:

Apple Inc. програла судову боротьбу за податкові рахунки в Ірландії на суму 13 мільярдів євро (14,4 мільярда доларів), а Google програла оскарження штрафу в розмірі 2,4 мільярда євро за зловживання ринковою владою, що посилило репресії Європейського Союзу проти великих технологій.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Суд ЄС у Люксембурзі підтримав знаменне рішення 2016 року про те, що Ірландія порушила закон про державну допомогу, надавши Apple несправедливу перевагу. У черговій перемозі керівника антимонопольного законодавства ЄС Маргрете Вестагер той самий суд постановив, що Google незаконно використовував своє домінування в пошуковій системі, щоб надати вищий рейтинг своїм власним продуктам.

Вестагер, яка за кілька тижнів покине Європейську комісію після двох термінів, стала головною ціллю Google та Apple і Alphabet Inc. після того, як прийшла на посаду в 2014 році. Рішення Apple було найбільшим за десятиліття, адже тривала кампанія за справедливість оподаткування, яка також була націлена на такі компанії, як Amazon.com Inc. і Fiat виробника автомобілів Stellantis NV. Вестагер стверджувала, що вибіркові податкові пільги для великих фірм є незаконною державною допомогою, яка заборонена в ЄС.

«Важливо показати європейським платникам податків, що час від часу податкова справедливість може відбутися», — сказала Вестагер журналістам у Брюсселі, відповідаючи на запитання про її перемогу в Apple.

Нагадаємо, німецькі виробники автомобілів все глибше занурюються в кризу, підриваючи майбутнє найважливішої галузі країни. BMW AG попереджає, що прибуток постраждає через проблему з гальмами, а Volkswagen AG скасовує захист робочих місць, яким працівники користувалися протягом трьох десятиліть.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...