Останні новини:

Як уникнути вигорання: 5 порад від експертів для підтримки енергії та мотивації

Поділитися:

Сьогодення українців зіткане з тривог та роботи, знеструмлень та змін у повсякденному житті.

Але всі розуміють і те, що потрібно утриматися на ногах, розвиватися у професії, приділяти свій час та сили родині, показувати приклад дітям тощо. То де віднайти той баланс, щоб не дійти до вигорання? Як зберегти енергію та де брати необхідну у важкі часи мотивацію? Спробуємо знайти відповіді на ці непрості питання.

Експерти, психологи та фітнес-тренери кажуть, що є принаймні 5 порад, які допоможуть у наші часи не втратити себе:

  • Віднайти час для себе та внести його у свій робочий графік. У широкому розумінні це такий час, який людина проведе наодинці з собою, знайде саме те заняття (активне, пасивне тощо), яке дозволить перепочити, відновити сили, набратися натхнення. Не так важливо, що це буде – відпочинок на природі, фізична активність або похід у театр. Психологи впевнені у тому, що навіть 30 хвилин на день, виділені суто на себе, дадуть неабиякий результат у перспективі.
  • Займатися спортом або фітнесом. Звичайно, чим більше людина зайнята, тим більше виникає спокуса відставити фізичну активність на потім. Але пам’ятайте, що навіть звичайна піша прогулянка зменшує рівень гормону стресу кортизолу та впливає на душевний підйом. Також в процесі тренування виробляються гормони серотонін та ендорфіни (гормони щастя).
  • Знаходити час для медитаційних вправ. Навчитися цієї методики не важко, натомість регулярна медитація дозволить відпочити від реальності, сфокусуватися на собі, на важливих внутрішніх відчуттях. Трішки сповільнивши ритм життя, зробивши паузу, почувши себе та свої потреби, людина має змогу опанувати свій стан, покращити його, віднайти сили для руху вперед. Єдине, що потрібно для медитації – спокійне та тихе місце.
  • Щоб зберегти енергію та бадьорість, важливо звертати увагу на сон і харчування. Сон є однією з найпростіших, але водночас найефективніших дій для підтримки емоційного балансу та зміцнення імунної системи. Намагайтеся лягати спати до 23:00 й спати 7-8 годин. Під час сну виробляється гормон соматропін, який допомагає організму відновитися.
  • Час без гаджетів. Так-так, у наші часи таке можливо та додає енергії. Не тільки під час роботи, але й будь-коли та будь-де сучасна людина «залипає» у смартфоні або планшеті, ноутбуці. Навіть тоді, коли роботи багато, несила відірватися від соцмереж. Якщо під час роботи це неможливо, то ввечері варто відкласти гаджети на годину-дві – і одразу знайдеться час на вечірнє тренування або прогулянку, спілкування з рідними та друзями.

Спорт як антистрес та мотивація

Багато хто відсторонюється від фізичної активності, пояснюючи це тим, що часу нема, а бажання після роботи кудись йти не виникає. Натомість Ярослав Сойніков, співзасновник та головний тренер мережі фітнес-студій hiitworks, запевняє: варто зробити перший крок, трішки налагодити режим тренувань – і тіло не зможе без цього. Чому? Все просто! Здорове тіло потребує руху, це можна побачити на прикладі малечі: непосидючі діти, а таких більшість, не можуть без руху. А що ж дорослі? Вмовивши себе, що спорт – не для них, вони втрачають одну з прекрасних частин життя.

У студіях hiitworks можна знайти безліч різних форматів для себе, студії мають великий вибір групових занять по 45 хвилин, постійний контроль тренера, програми схуднення/набору маси, персональні тренування. hiitworks – це фітнес для зайнятих людей, які піклуються про своє здоров’я та фізичну форму, живуть активним та насиченим життям. Сучасна мережа фітнес-студій постійно розвивається, пропонуючи трендові напрямки та авторські тренування.

Як же ж вписати спорт у свій розклад? Тут теж все не так складно: варто спробувати час тренувань – вранці, в обідню перерву або після роботи, бо кожному подобається своє. Надалі треба обрати напрямок і навантаження. І залишається лише одне – зробити тренування регулярними, аби відчувати покращення вже зовсім скоро. Тіло продемонструє результат, а ви самі почнете помічати, що стали спокійнішими та впевненішими у собі. Саме це потрібно, аби зберегти сили, віднайти мотивацію до роботи чи навчання та не вигорати, врешті решт.

hiitworks у соціальних мережах:

https://www.instagram.com/hiitworks.ua/

https://www.facebook.com/hiitworks.ua

Автор: Ярослав Сойніков, співзасновник hiitworks

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...