ГС «АДПУ» та представники УУБ та УЕБ обговорили з деревообробниками нагальні питання виконання договорів з продажу деревини

Поділитися:

ГС «Асоціація деревообробних підприємств України» провела онлайн зустріч з учасниками ринку деревини на якій були обговорені нагальні питання щодо виконання біржових договорів купівлі-продажу даного ресурсу.

У заході взяли учать: голова ГС «АДПУ» Павло Васильєв, понад 70 представників деревообробних підприємств, заступник директора УУБ з моніторингу біржових торгів, виконання біржових угод та біржових договорів Володимир Тристан, юрисконсульти провідних ліцензованих бірж ТОВ «Українська універсальна біржа» та ТОВ «Українська енергетична біржа», що здійснюють відкриті, прозорі, конкурентні та доступні кожному торги необробленою деревиною та пиломатеріалами.

Представники бірж представили огляд основних показників та результатів виконання договорів купівлі-продажу необробленої деревини, аналіз тенденцій та прогнозів ринку. Також учасники зустрічі обговорили питання важливості дотримання умов контрактів; правила оформлення документів, що супроводжують договірні зобов’язання; види можливих порушень договорів; документальне оформлення форс-мажорних обставин та інших обставин, які можуть впливати на виконання контрактів; дії у випадку порушення зобов’язань іншою стороною договору.

Наприкінці зустрічі голова ГС «АДПУ» Павло Васильєв та представники бірж відповіли на питання деревообробників, що стосувалися формування біржових лотів та їх відповідності, пролонгації угод до їх повного виконання, дій щодо випадків недопостачання продавцями закупленого об’єму деревини та порушень графіку постачання й інші.

«Наша Асоціація покликана формувати та розвивати цивілізовані відносини на ринку деревини України, а також в суміжних галузях. Зустріч мала активний та конструктивний характер. Ми обговорили нагальні питання та проблеми деревообробників та можливі шляхи їх розв’язання. Ми завжди відкриті до діалогу та пропозицій. Подібні зустрічі будуть відбуватися й надалі. Нам важливо почути кожного», – зазначив Павло Васильєв.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності