Китай знижує іпотечні ставки для відродження ринку житла, – Bloomberg

Поділитися:

У своїй останній спробі підтримати проблемний сектор нерухомості Китай вживає заходів, щоб знизити вартість запозичень на цілих 5,3 трильйона доларів у вигляді іпотечних кредитів для мільйонів сімей.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Власники будинків зможуть переглянути умови зі своїми поточними кредиторами з 1 листопада, йдеться в заяві Народного банку Китаю ввечері в неділю. Відповідно до заяви, ті, хто вибрав фіксовану ставку по іпотеці, також можуть переглянути нові кредити на основі останньої основної ставки за кредитом, базової ставки для іпотечних позик.

План, позначений як частина широкого пакету стимулів на початку цього тижня, підкреслює рішучість Пекіна покласти край тривалому перериванню житлового будівництва, яке гальмує зростання другої за величиною економіки світу.

Заходи скоротять непогашені ставки для фізичних осіб-позичальників у середньому на 50 базисних пунктів і скоротять їхні річні процентні витрати приблизно на 150 мільярдів юанів (21 мільярд доларів), заявив раніше у вересні губернатор НБК Пан Гуншен. Зазвичай банки переоцінюють існуючі кредити на початку року на основі п’ятирічної основної ставки кредиту, яка була знижена на 35 базисних пунктів.

Минулорічний поштовх рефінансування іпотечних кредитів зменшив непогашені ставки в середньому на 73 базисних пункти та знизив річні процентні витрати позичальників приблизно на 170 мільярдів юанів, йдеться в липневому звіті НБК.

Нагадаємо, перше півріччя 2024 року було непростим для глобального фінтех-ринку на тлі високих відсоткових ставок та значної геополітичної невизначеності у світі.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності