У Севастополі внаслідок атаки більше ніж 120 постраждалих та декілька загиблих

Поділитися:

Вибухи в Севастополі: уламки ракет, що збила російська ППО, спричинили поранення і пожежі.

Губернатор Севастополя Михайло Развожаєв повідомив, що 14 людей отримали осколкові поранення під час відбиття ракетної атаки 23 червня на пляжі в кримській Учкуївці.

“Осколки збитих ракет впали в прибережній зоні. За інформацією рятувальної служби, в районі Учкуївки 14 людей, включаючи двох дітей, отримали осколкові поранення. У Любимівці осколкові поранення отримали двоє людей. На території одного з житлових комплексів на Північній стороні внаслідок падіння осколків ракети сталося невелике загоряння житлового будинку. В районі пансіонату “Лазур” горить лісова територія площею 150 квадратних метрів. Пожежні виїхали на місце”, – написав Развожаєв.

Місцеві пабліки повідомляють, що вибухи лунали не лише в окупованому Севастополі в районі однойменної бухти, але й у Балаклаві та Інкермані.

Російські пропагандисти відразу відзвітували про “відмінну” роботу російської ППО, яка збила кілька повітряних цілей.

Пізніше міська рада повідомила, що внаслідок падіння уламків ракети загинуло чотири людини, включаючи двох дітей, понад 120 отримали поранення.

Серед загиблих під час обстрілу Севастополя — дев’ятирічна дочка заступника мера Магадана Олега Авер’янова, яка перебувала з батьками на пляжі, повідомив мер Магадана Юрій Гришан.

За даними російського міністерства оборони, атака була здійснена за допомогою оперативно-тактичних ракет ATACMS із касетною бойовою частиною. Міноборони стверджує, що чотири із запущених по Севастополю ракет були збиті.

Міністерство оборони рф заявило, що відповідальність за ракетний удар по Севастополю несуть Україна і Вашингтон.

“Усі польотні завдання для американських оперативно-тактичних ракет ATACMS задаються американськими фахівцями на основі власних даних супутникової розвідки США… Тому відповідальність за навмисний ракетний удар по мирних жителях Севастополя несе передусім Вашингтон, який поставив цю зброю Україні, а також київський режим, з території якого цей удар було завдано”, – йдеться у заяві.

“Ми думали, що це навчання”. Місцевий телеграм-канал “ЧП/Севастополь” цитує жительку міста, яка відпочивала на пляжі під час ракетної атаки.

“Ми були на пляжі в Учкуївці з друзями у цей момент. Не можу підібрати слів, щоб описати цей жах і кошмар. Все сталося за лічені секунди. Ми не встигли нікуди втекти або сховатися. Ми просто лягли в пісок обличчям і затуляли вуха. Чоловік лежав на мені та закривав мене собою. Я кричала і просила Бога вберегти нас. Ці звуки і стан завжди мене переслідуватимуть”, — розповідає жінка.

“Спочатку ми думали, що це навчання. Потім почали вибухати касети. Ми побігли до несучої стіни, трохи далі касета впала на пляж. Я намагалася допомогти постраждалим, віддала свою воду і рушник”, — цитує севастопольський телеграм-канал іншу відпочивальницю Ірину з Оренбурзької області.

Після удару по Севастополю туристи почали скасовувати путівки в анексований Крим, повідомляє видання Astra з посиланням на Асоціацію туроператорів росії. “Ми вирішили повністю повертати туристам гроші у разі відмови від турів до Криму”, – розповів генеральний директор одного з туроператорів.

Українська влада поки що не коментувала ракетний удар по Севастополю. Влада України раніше закликала жителів Криму виїхати та “перечекати деокупацію півострова на підконтрольній території або в третіх країнах”.

Нагадаємо, у ніч на 6 червня Головне управління розвідки України знищило вороже судно у тимчасово окупованому Криму. Ймовірно, морська атака була спрямована на рейдовий буксир.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів
26 Червня 2024 року - 19:52
26 червня Рада Євросоюзу продовжила тимчасовий захист для українців, що перебувають...
26 Червня 2024 року - 15:23
Бренд Schweppes з'явився в 1783 завдяки завзятості одного винахідника, який...
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство