У Підмосков’ї знайшли тіло колишнього депутата Верховної ради Іллі Ківи – ЗМІ

Поділитися:

У Підмосков’ї виявили тіло екс-депутата Верховної Ради від партії “ОПЗЖ” Іллі Ківи. Про це повідомив телеканал “РЕН ТВ” з посиланням на джерела.

Останній пост Ківи в Telgram-каналі був опублікований о 9:48 за московським часом (8:48 за Києвом).

За даними телеграм-каналу “112”, тіло зрадника знайшли у підмосковному котеджному селищі в Одінцово. Обставини смерті уточнюються. Нині на місці працюють слідчі.

РосЗМІ публікують подробиці про смерть Ківи:

Тело Ильи Кивы было обнаружено сегодня днем рядом с коттеджем в отеле Велич, где Кива проживал постоянно. Нашла его работница отеля. В голове имеется отверстие, возможно от применения огнестрельного оружия.

Илья Кива получил смертельное ранение в лесопарке и истекая кровью какое-то время шёл по тропинке в сторону основного здания отеля. Тело без признаков жизни было обнаружено в двух-трёх минутах ходьбы от отеля.

“Суспільне” стверджує з посиланням на джерела, що 46-річного Ківу ліквідували зі стрілецької зброї. Це була “спецоперація СБУ”.

У 2019 році Ілля Ківа обрався депутатом Ради за списком “Опозиційної платформи – За життя”. До цього він очолював Соціалістичну партію України. Незадовго до початку збройного вторгнення росії в Україну Ківа залишив країну “під приводом відпочинку в Європі”. Пізніше з’ясувалося, що Ілля Ківа перебуває у росії.

У березні 2022 року зрадника позбавили мандата депутата Верховної Ради, після цього проти нього порушили кілька кримінальних справ. Ківа підтримав збройну агресію проти України, про що неодноразово заявляв в ефірі політичних шоу на російських телеканалах.

13 листопада Личаківський райсуд Львова заочно засудив Іллю Ківу до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його визнали винним у закликах до насильницької зміни влади, ведення агресивної війни, державної зради та публічного використання комуністичної символіки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...