Розвідка США повідомила, чи зможуть ЗСУ прорвати російську оборону до кінця року

Поділитися:

Директор з аналізу Розвідувального управління американського Міноборони Трент Мол вважає, що Збройні сили України зможуть прорвати російські лінії оборони на півдні країни до кінця цього року. Останні події на полі бою в Запорізькій області поблизу нещодавно звільненого села Роботине різко змінили прогноз його відомства, яке насамперед було налаштоване скептично.

Про це він сказав в інтерв’ю The Economist. Мовляв, пояснив, що українські війська прорвали першу лінію оборони армії РФ на одних ділянках, а на інших прориваються вже через другу лінію.

“Ми знаходимо такі результати значними, а це означає, що ЗСУ мають реалістичну можливість здійснити повний прорив усіх трьох ліній російської оборони на деяких ділянках до кінця року”, – зазначив експерт.

При цьому він вважає за краще зберігати обережність у прогнозах, не роблячи поспішних висновків. Річ у тому, що основна частина російських сил розміщена на третій лінії оборони та недостатня кількість боєприпасів і погіршення погоди зроблять цей остаточний прорив “дуже складним”.

Нагадаємо, під селом Новоєгорівка Сватівського району Луганської області точаться бої сил оборони з російсько-окупаційними військами за важливі висоти, які дають певну перевагу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи