Росіяни збільшили кількість літаків на аеродромі “Енгельс”

Поділитися:

На аеродромі “Енгельс-2” з’явилися додаткові борти стратегічної авіації. Мовиться про 4 бомбардувальники Ту-22М3.

Це підтверджують нові супутникові знімки, опубліковані телеграм-каналом “Monitoring”. Як заявляють OSINT-аналітики, загальна кількість стратегічної авіації на аеродрому “Енгельс-2” збільшилася до 12.

Які стратегічні бомбардувальники перебувають на “Енгельсі”

Згідно з новими супутниковими знімками, на аеродромі “Енгельс-2” в Саратовській області з’явилися додаткові бомбардувальники. Так, станом на ранок 26 лютого та летовищі було усього 8 бортів:

  • 5 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС,
  • 3 стратегічних бомбардувальники Ту-160.

Значних змін у складі аеродрому не відмічається. Відбуваються регулярні тренування бортів та їх переміщення,
– заявили аналітики.

Також на нещодавніх супутникових знімках помітили один стратегічний бомбардувальник Ту-95МС, який стояв на ремонтному майданчику. Борт був без двигунів, але станом на ранок 27 лютого двигуни вже встановили.

Разом з тим, увечері 27 лютого на “Енгельсі” з’явилися додаткові бомбардувальники. Так, на кадрах видно, що прилетіло 4 борти Ту-22М3. За інформацією OSINT-аналітиків, стратегічні бомбардувальники прибули з аеродрому “Оленья”. Таким чином, нині на аеродромі “Енгельс-2” перебуває 12 стратегічних бомбардувальників різних типів.

Нагадаємо, для завдання ракетних ударів по території України ворог використовує борти стратегічної авіації. За інформацією The Military Balance, на кінець 2022 року Росія мала у своєму розпорядженні 60 літаків Ту-95МС. Однак реальна кількість боєздатних бомбардувальників цього типу суттєво менша. Мовиться про близько 45 одиниць Ту-95МС та 18 Ту-95МСМ. З цих бортів ворог запускає крилаті ракети типу Х-101/Х-555/Х-55.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...