ПВК “Вагнер” може атакувати Київ із Білорусі, – ISW

Поділитися:

Після заколоту в Росії, Пригожина було вирішено вислати в Білорусь.

Частина бойовиків ПВК “Вагнер” може вирушити в Білорусь разом із Пригожиним, вважають в ISW. Там же вони можуть продовжити те, що робили раніше – тренуватися вбивати і будувати плани щодо нападу на Україну.

Аналітики нагадали, що Пригожин вирушив до Лукашенка в рамках угоди з Путіним, коли той заявив, що “пробачить” Пригожину бунт, але той забереться в сусідню Білорусь.

Угода, укладена за посередництва Лукашенка, найімовірніше, усуне ПВК “Вагнер” у її нинішньому вигляді, оскільки позбавляє Пригожина контролю над нею в обмін на зняття кримінальних звинувачень, – пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни.

При цьому, як зазначають вони, доля вагнерівців, які брали участь у заколоті, залишається незрозумілою.

Те, що Лукашенко зіграв важливу роль у зупинці наступу на Москву, принизливо для Путіна і, можливо, забезпечило Лукашенку деякі політичні переваги, – вважають в Інституті вивчення війни.

Те, що перебування Пригожина на території Білорусі може бути небезпечним для України, заявив британський генерал лорд Річард Даннат в ефірі Sky News.

Керівник ПВК “Вагнер” може очолити атаку на Київ із території Білорусі, – сказав він.

Річард Даннат зазначив, що сам факт переміщення “кухаря Путіна” до Білорусі викликає серйозну заклопотаність. За його словами, якщо він “зберіг навколо себе боєздатні бойові сили, то він знову становить загрозу для українського флангу, найближчого до Києва”, де почалася війна.

Нагадаэмо, AP підтверджує, що голова Вагнера Євген Пригожин зупиняє своїх найманців відразу після того, як президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що він виступив посередником у угоді про деескалацію.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...