Пробито відсіки: корабель ЗС РФ у Новоросійську сильно пошкоджено, — ISW

Поділитися:

За оцінками розвідників, пошкодження десантного корабля стало значущим ударом по Чорноморському флоту. Морські дрони пробили частину водонепроникних відсіків судна, спроби його відремонтувати виявилися марними.

Російський десантний корабель “Оленегорский горняк”, напевно, зазнав серйозних пошкоджень унаслідок атаки дронів біля бази Чорноморського флоту в Новоросійську. Про це повідомила у Twitter британська військова розвідка.

Частину водонепроникних відсіків пробито, а зусилля екіпажу з усунення ушкоджень були неефективними, зазначили фахівці.

“Оленегорский горняк”, як зазначають розвідники, поповнив сили Чорноморського флоту Росії після повномасштабного вторгнення в Україну. Окупанти перевозили з його допомогою військових і цивільні вантажі до Криму після удару по Керченському мосту.

Корабель важить 3,6 тисячі тонн, його довжина — 113 метрів. Це найбільший російські військовий корабель, який серйозно пошкодили або знищили після потоплення крейсера “Москва” у квітні минулого року, додали військові.

“Це значущий удар по Чорноморському флоту, частину підрозділів якого вимушено перемістили до Новоросійська через високу загрозу ударів по Севастополю”, — підсумували в розвідці.

Нагадаємо, радник російського глави Криму Олег Крючков повідомив, що цієї ночі на окупованому Росією півострові працювала система ППО.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності