Окупанти атакували Київ дронами

Поділитися:

Цієї ночі російські окупанти випустили по Україні рекордну кількість дронів-камікадзе типу іранських «Shahed-131/136» — близько 75 – з Курської області та Красндарського краю РФ (східного узбережжя Азовського моря).

Основний удар прийшовся на Києв. Також протиповітряна оборона працювала щонайменше у шести областях: Київській, Сумській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Кіровоградській.

Наші зенітні ракетні війська, тактична авіація, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби знищили 71 «Шахед». А також керовану авіаційну ракету «Х-59», яку загарбники випустили по Дніпропетровщині.

Про це о 8:59 у своєму Телеграм-каналі повідомила пресслужба командування Повітряних сил Збройних сил України.

Сили оборони півдня України заявили, що на Миколаївщині збито один «Шахед», на Кіровоградщині ще два. Влучань у зоні відповідальності (також Одеська, Вінницька і Херсонська області) не допущено.

Міністерство енергетики повідомило, що в столиці внаслідок атаки станом на ранок знеструмлені 77 житлових будинків та 120 установ. Триває відновлення пошкодженої лінії електропередач.

За даними Віталія Кличка уламками дронів у Києві пошкоджені кілька будинків, є пожежі і поранені. У тому числі завалило двох жінок на другому поверсі п’ятиповерхівки у Солом’янському районі, їх деблокують рятувальники.

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації розповів про збиття п’яти «Шахедів» і ракети «Х-59».

Нагадаємо, було завдано ракетного удару по речовому складу ЗС росіян в Шевченковому на Пологівщині.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності