Росіяни бачать зростання цін на яйця перед святами – Вloomberg

Поділитися:

Ціна, яку росіяни платять за яйця, зросла на тлі повідомлень про дефіцит у деяких регіонах, що викликало критику з боку президента Володимира Путіна та заходів уряду щодо забезпечення поставок основного інгредієнта, який використовується для багатьох улюблених святкових страв.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

За даними Федеральної служби статистики, чотири тижні поспіль ціни на яйця зростали більш ніж на 4%. Згідно з підрахунками Bloomberg на основі цих даних, з початку року вони подорожчали на 42%.

Російські ЗМІ повідомляють про довгі черги покупців, які чекають, щоб купити яйця, в регіонах від Кубані на півдні Росії до Новосибірська, приблизно за 2000 миль на схід у Сибіру, що є відлунням дефіциту продовольства радянських часів. Згідно з цими повідомленнями, роздрібні торговці також обмежили кількість яєць, що продаються на людину, і почали продавати їх окремо людям, які не можуть заплатити за цілу коробку.

Нагадаємо, двоє сенаторів заявили, що переговори про безпеку кордонів США просуваються, оскільки республіканці вимагають більш обмежувальної політики в обмін на надання допомоги Україні та іншим союзникам США.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...