Долар найближчим часом виграватиме парі у місцевих валют, – Bloomberg

Поділитися:

Goldman Sachs Group Inc. каже, що інвестори з ринків, що розвиваються, повинні віддавати перевагу облігаціям, номінованим у доларах, а не облігаціям у місцевій валюті. Натомість не менш відома компанія Fidelity International стверджує протилежне.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

За оцінками експертів з Goldman все виглядає так: доларовий борг буде кращим, оскільки потенційна волатильність виборів у США зміцнить курс долара і призведе до змін політики, які можуть завдати шкоди активам країн, що розвиваються. Fidelity ж каже, що активи в місцевій валюті будуть ефективнішими, коли Федеральна резервна система почне знижувати процентні ставки.

Зіткнення між двома найбільшими глобальними компаніями з управління фондами відображає зростаючу невизначеність, яка чекає на інвесторів через бурхливе голосування президента США в листопаді, а також дебати щодо того, як швидко ФРС послабить монетарну політику.

«Загальна прибутковість доларових облігацій країн, що розвиваються, ймовірно, виявиться більш стійкою, ніж облігації EM у місцевій валюті, до кінця року», — сказав Камакшя Тріведі, керівник відділу глобальних валютних і процентних ставок Goldman Sachs у Лондоні.

Нагадаємо, цього року економіка Китаю робила ставку на стрімкий розвиток промислового виробництва.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...