Останні новини:

Активність у приватному секторі єврозони цього місяця майже не зросла, – Bloomberg

Поділитися:

Зростання в єврозоні зупинилося через несподіваний спад у Німеччині. Відповідно до даних, опублікованих у середу, зведений індекс менеджерів із закупівель S&P Global у липні впав до 50,1.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий”.

Спад у одній із найвпливовіших економік Євросоюзу все ще вище рівня 50, який свідчить про зростання. Це найгірше значення з лютого і гірше, ніж прогнозували економісти в опитуванні Bloomberg, яке показало, що показник тримається на стабільному рівні минулого місяця на рівні 50,9.

Цей дефіцит можна пояснити Німеччиною, економіка якої несподівано скоротилася, опустившись нижче життєво важливого порогу вперше з березня. Франція також не досягла зростання, хоча її показник 49,5 перевищив усі оцінки, окрім однієї, в опитуванні 11 економістів.

«Це трохи схоже на те, оскільки економіка єврозони майже не рухалася в липні. Ситуація значно погіршилася у виробничому секторі та перешкодила помірному зростанню в секторі послуг», — сказав Сайрус де ла Рубіа, головний економіст Гамбурзького комерційного банку.

Промисловість вже два роки перебуває в стані спаду. У липні він досяг семимісячного мінімуму, і де ла Рубіа також підкреслив, що «тривожно, наскільки стабільно компанії у виробничому секторі скорочують робочі місця місяць за місяцем».

Ці дані є одними з перших, які представники Європейського центрального банку мають проаналізувати протягом найближчих місяців після того, як минулого тижня залишили процентні ставки без змін. Хоча політики визнали, що зростання послабилося, вони чекають на подальше підтвердження того, що інфляція залишається на правильному шляху, щоб досягти цільового показника в 2% наступного року.

Нагадаємо, пройшовши бурхливий шлях до 2023 року, економіка США повертається на землю – сповільнюється, що добре для ФРС.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...