Україна будує власну “лінію Суровікіна” – The Telegraph

Поділитися:

Україна почала будівництво масштабної оборонної лінії, яка має зупинити російське вторгнення.

Про це пише The Telegraph 21 січня.

За даними видання, вона дуже схожа на так звану лінію Суровікіна (Сергій Суровікін – російський генерал, заступник начальника російського Генерального штабу, екскомандувач угрупування військ РФ в Україні) – трирівневу систему траншей, танкових пасток і опорних пунктів, яку Росія використовувала для запобігання контрнаступу України.Посилено оборонні приготування навколо міст Лиман та Авдіївка Донецької області, а також Куп’янська Харківської області. Найпотужніші з нових оборонних споруд можуть розташовуватися навколо Чернігова, ідеться у статті.

Головна перевага системи захисту в тому, що вона дає можливість українським військовим не лише утримувати зайняті позиції, а й просуватися вперед, зберігаючи лінію фронту гнучкою, пише The Telegraph.

“Метою України на 2024 рік, з огляду на все, є поповнення своїх сил, які постраждали в боях, і відновлення наступальної бойової могутності напередодні наступного року”, – ідеться в публікації.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак та канцлер Німеччини Олаф Шольц провели телефонну розмову, в якій обговорили подальшу допомогу Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...