Країни G-20 не змогли вийти з глухого кута щодо списання боргів – Вloomberg

Поділитися:

Керівники фінансів найбільших у світі розвинутих економік і країн, що розвиваються, не змогли дійти консенсусу щодо основи, яка може бути застосована для реструктуризації боргу бідних країн, що перебувають у скрутному становищі.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

За словами міністра фінансів Індії Нірмали Сітхараман, представники країн «Групи 20» провели «дуже інтенсивні дискусії щодо вразливості глобального боргу» під час дводенної зустрічі в Гандінагарі, Індія.

Вона сказала, що проблема боргу залишається «пріоритетною» сферою для G-20 цього року, а лідери планують зібратися на саміті у вересні.

США вступили в переговори, прагнучи досягти базової угоди щодо трьох елементів минулорічної системи списання боргів для Замбії, яка буде застосована до інших випадків. Один ключовий момент: від багатосторонніх банків розвитку не вимагається скорочення кредитів. Але Китай, найбільший у світі офіційний кредитор для країн, що розвиваються, відмовився від цього давнього прецеденту.

Міністр фінансів Китаю Лю Кун сказав, що багатонаціональних кредиторів слід підштовхнути до участі в зусиллях зі списання боргів відповідно до принципу спільних дій і справедливого тягаря, згідно із заявою китайського уряду.
Міністр фінансів США Джанет Єллен сказала: «Ми досягли певного прогресу з китайцями». Говорячи в інтерв’ю перед від’їздом з Індії у вівторок, вона сказала, що «вони погодилися із Замбією, і вони були більш готові до співпраці у випадку з Ганою та Шрі-Ланкою».

Нагадаємо, євро йшов до найдовшої виграшної серії по відношенню до долара з 2004 року, оскільки інвестори припускали, що Федеральна резервна система близька до завершення кампанії підвищення процентних ставок.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...