Темпи інфляції в Європі, можливо, нарешті сповільнюються, але ціни на інгредієнти для приготування традиційних страв у Франції та Італії підкреслюють, що найгірша криза вартості життя за покоління все ще тисне на домогосподарства.
Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.
Щомісячний показник, заснований на даних Національного інституту статистики та Міністерства сільського господарства та харчування, показав, що загальна вартість страви помірно впала до 19,3 євро (20,58 доларів).
Загальна продовольча інфляція на рівні 11,2% була ще більшою, а загальна інфляція у Франції прискорилася в серпні до найвищого рівня з травня – 5,7%.
Зростання цін кошика склало 10,8% порівняно з роком раніше в серпні, порівняно з піковим зростанням понад 30% наприкінці минулого року.
Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!