Стали відомі подробиці ремонту Гостинного двору

Поділитися:

Договір на понад 33 мільйони гривень. Міністерство культури уклало угоду з товариством «‎Інжинірингова компанія Планета Буд»‎ про ремонт пам’ятки національного значення — «Гостинного двору», повідомляє «Перший Діловий».

За умовами договору, до весни цього року мають бути виконані першочергові протиаварійні роботи. Зокрема, виконають підготовчі та демонтажні роботи, влаштують покрівлю, покриття і парапет по периметру, розчистять внутрішнє подвір’я, вкриють плівкою внутрішні фасади, підготують металеві конструкції, влаштують тимчасові опорні риштування, освітлення, системи охоронної сигналізації та відеоспостереження, комплектну трансформаторну підстанцію і огорожу.

За кошторисом гідрофобне просочення дешевше за ринкову ціну. А от мультиформатні камери відеоспостереження, які будуть встановлені по периметру, коштуюють по 3 тисячі гривень, хоча в магазинах іх можна знайти вдвічі дешевше.

Закупівлю провели без торгів, за переговорною процедурою з огляду на «виникнення особливих економічних обставин з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій». В обґрунтуванні сказано, що у вересні 2020 року працівники метрополітену виявили кілька руйнувань асфальтового покриття і ґрунту з утворенням провалів. У цих провалах накопичувалась вода, яка просочувалась у метрополітен.

Отже, без ремонту можливе обвалення «Гостинного двору» і залиття водою метрополітену, що загрожує здоров’ю і життю людей та може призвести до значних матеріальних збитків.

Доводячи неможливість дотримання строків для проведення тендеру, Мінкульт послався на протокол Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації КМДА від 18 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, в Луксорі в Єгипті відбулася церемонія відкриття після реставрації так званої Дороги фараонів. Зазначається, що після проведення реставраційніх робіт Алея сфінксів уперше з’єднала храми Луксора та Карнака. Так було ще за часів стародавніх єгиптян.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...
15 Квітня 2024 року - 23:08
Понад чотири місяці студенти проходять навчання в соціальній акторській школі...
12 Квітня 2024 року - 13:41
Hillel IT School підписують у “Вчасно” навіть інструктажі з питань...
11 Квітня 2024 року - 12:05
Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію