Мінкульт займеться ремонтом Гостинного двору

Поділитися:

У п’ятницю, 31 грудня, у Гостинному дворі, який розташований на Подолі в Києві розпочнуть протиаварійні роботи. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України.

«‎Обрано виконавця протиаварійних робіт в Гостинному дворі. За переговорною процедурою Національний заповідник «‎Софія Київська»‎, що є балансоутримувачем будівлі, визначив підрядником ТОВ «‎Інжинірингова компанія планета буд»‎. Вже завтра, 31 грудня, роботи буде розпочато. Їх загальна вартість складає 33 млн 203 881 тис. грн»‎, — написав він.

За його словами, за два місяці підрядник повинен забезпечити для пам’ятки належний стан для її подальшої реставрації. Йдеться про чистку цегли та металевих елементів, залізобетонних перекриттів, облаштування покриття парапету та перил, розчищення внутрішнього подвір’я від будівельного сміття, накриття армованою плівкою від потрапляння вологи стін, перекриттів в місцях демонтованих конструкцій та інше.

Глава відомства додав, що вже цього тижня відбулася перша установча зустріч робочої групи, яка буде контролювати процес відновлення Гостинного двору.

Нагадаємо, в Луксорі в Єгипті відбулася церемонія відкриття після реставрації так званої Дороги фараонів.

Зазначається, що після проведення реставраційніх робіт Алея сфінксів уперше з’єднала храми Луксора та Карнака. Так було ще за часів стародавніх єгиптян.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
29 Березня 2024 року - 16:29
Виконувач обов'язків директора «Медичного центру реабілітації та паліативної допомоги» розповів про...
29 Березня 2024 року - 13:17
Олександр Кацуба, відомий в минулому менеджер державний підприємств “Полтавагазвидобування”, “Чорноморнафтогаз”...
24 Березня 2024 року - 20:24
Десять пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у...
21 Березня 2024 року - 17:07
Важлива новина для всіх хто хоче бути корисним на своєму...